God ledelse og fremtidsrettet utvikling – bli kjent med Yngve

Vår historie begynte for hele 30 år siden da Yngve Nikolaisen var med på å starte UNIC i 1992. Med nysgjerrighet og iver etter å lære har han lagt til rette for en god arbeidsplass og moderne tekniske løsninger helt siden den tid.

Yngve er vår gode leder gjennom 30 år, og har alltid sørget for at alt fungerer som det skal. Med teknisk kompetanse, salgserfaring og et øye for detaljer er han limet som holder UNIC sammen.

Vi har stilt Yngve de samme spørsmålene som resten av gjengen, så du kan bli litt bedre kjent med kapteinen som styrer skuta – både på jobb og på fritiden.

Hei, Yngve! Kan du fortelle litt om hvem du er og hvordan du havnet i UNIC?

Jeg jobbet som skrivemaskinstekniker i Noiseless (senere Canon) helt tilbake i 1984. Etter et år fikk jeg det tekniske ansvaret for datamaskiner der. Siden ingen andre i Noiseless solgte datamaskiner på den tiden, kun skrive- og kopimaskiner, fikk jeg også ansvaret for salg.

I den forbindelse kom jeg i kontakt med UNIC Nettverk AS, den gangen i Oslo, som var importør av Acer. Det var de samme maskinene som vi hadde i Noiseless.

I 1992 fikk jeg og en kollega fra Noiseless anledningen til å starte opp et kontor av UNIC i Skien. På den måten kom jeg inn i UNIC-familien, som på den tiden bestod av mange UNIC-kontorer i hele landet. Nå er det bare oss igjen.

Vil du lese mer om UNIC sin historie? Se tidslinjen vår fra 1992-2022

Ellers er jeg veldig glad i duppeditter – alt av elektronikk og mekaniske ting. Helt fra jeg var guttunge synes jeg det var moro å pelle ting fra hverandre, helt i biter, for å se hvordan de var inni.

Allerede i 10-årsalderen begynte jeg å holde på med elektronikk, og lagde min første radiosender da jeg var rundt 13 år. Ikke minst er jeg glad i å skru på motorer – først mopeder, så motorsykler og senere biler. 

Jeg er utdannet elektriker, men havnet i televerket. Der jobbet jeg som telemontør hvor jeg installerte telefoner i fem år. Det var bakgrunnen før jeg kom inn i dataverdenen gjennom Noiseless.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

En arbeidsdag kan være veldig forskjellig. Hovedoppgaven min er prosjektledelse og utvikling av nye tekniske løsninger og tjenestekonsepter.

Jeg jobber også en del administrativt for å følge opp regnskapet og budsjetter sammen med Kari Anne, eller andre administrative oppgaver i bedriften.

Det blir også mye teknisk arbeid, som jeg liker veldig godt. Jeg har hovedansvaret for systemene for backup og katastrofegjenoppretting fra Veeam. I tillegg følger jeg med på overvåkningssystemer for temperatur og strøm, og annet teknisk arbeid knyttet til datasenteret vårt.

Jeg brenner dessuten for sikkerhetssystemer og -løsninger, med IT-sikkerhetspolicyer og kunderådgivning knyttet til sikkerhet.

Jeg har også ansvaret for innkjøp, hvor målet er å finne de rette produktene som passer inn i løsningene til kundene våre. Hvis du skal kjøpe datautstyr på nettet selv, uten å ha oversikten over alle spesifikasjonene, kan det oppstå problemer ved at ulike komponenter ikke passer sammen. Da er det lurt å ta en prat i forkant.

Arbeidsdagen er variert, med alt fra teknisk problemløsning til organisering av drift og videre planer for bedriften.

Hva liker du best å jobbe med?

Jeg liker godt å jobbe med tekniske problemstillinger, men også mer systematiske og overordnede sikkerhetsløsninger, som for eksempel utarbeidelse av IT-sikkerhetspolicyer. Jeg liker å sørge for at systemene er trygge og fungerer bra sammen.

Jeg jobber også med å ha oversikt over regnskap og økonomi – og selvfølgelig ledelse. Det er også veldig interessant å utvikle nye tjenestekonsepter i samarbeid med de andre i UNIC.

Alt dette er veldig interessant, men det fine er at det er en variasjon.

Og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg har tatt opp elektronikkhobbyen igjen etter mange år. I tillegg begynte jeg med ølbrygging for ca. fire år siden, hvor jeg har laget mitt eget bryggeri over garasjen, så det tar jo litt tid.

I hverdagen er jeg enten i hagen, i garasjen med noe mekanisk jobbing, på bryggerrommet, på hobbyrommet med elektronikken eller ute på tur.

Jeg er veldig glad i naturen – både skogen, sjøen og toppturer, enten i nærområdet i Gulsetmarka eller på helgetur på fjellet.

Jeg har seilt i Hellas hvert år siden 2000, bortsett fra de siste tre årene på grunn av pandemien. Ellers liker jeg å være på sjøen i Norge, hovedsakelig i Eidangerfjorden.

Hva er det beste med å jobbe i UNIC?

Det er veldig interessant at alt endrer seg hele tiden. Ingenting blir rutine, og det er sjelden like dager.

Også er det jo menneskene som er veldig hyggelige å være sammen med, og ikke minst kundene – vi har mange lojale kunder som har vært med oss i mange år. Det er fint å bli kjent med kundene og deres problemstillinger.

Det er hele tiden utvikling, nye løsninger og nye ting å utvikle seg innenfor. Det må jeg si er det beste – at man hele tiden holder seg oppdatert.

Har du noen tips til de som vurderer å studere eller jobbe innen IT?

Det er veldig viktig at du finner ut av hva du liker å jobbe med, og hva du interesserer deg for. Ikke bare fordi det er en godt betalt jobb eller liknende, men du må like det du driver med.

Det gjelder både problemstillingene og hvordan man jobber med det. For eksempel om du liker å jobbe sammen med andre, eller alene med ulike problemstillinger.

Ellers er det så mange ulike retninger innen IT at du fort kan gå deg vill. Du klarer ikke å fange opp alle områdene, så du må finne et område som du liker og vil utvikle deg i. Det er også viktig å hele tiden være åpen for å ta inn over seg nye ting innenfor området du har valgt, enten det er Microsoft 365, koding eller nettverk.

Det viktigste er at du liker det du driver med.

Takk, Yngve! Vi er veldig glade for at du har kontroll på alt, og ikke minst for at du har skapt en så fin arbeidsplass for oss alle. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?