OneNote holder orden på notatene dine

Microsoft OneNote er en digital notatblokk som enkelt kan kobles sammen med Teams og andre apper i Microsoft 365-skyen. Her får du god oversikt over alle notatene dine, enten du er på farten eller er dypt konsentrert i arbeidet ditt.
Microsoft OneNote

Er du glad i å ta notater, men synes det blir litt rotete å skrive alt for hånd eller i mange ulike Word-dokumenter? Med OneNote i Teams har du rask tilgang til alle personlige og delte notatblokker. Du kan også enkelt legge inn tekst, bilder, taleopptak, tabeller og nyttige lenker.

I UNIC bruker vi selv OneNote flittig for å skrive møtereferater i en felles notatblokk som er delt med hele teamet. Flere av oss bruker også vår personlige notatblokk i OneNote for å skrive ned tanker, ideer og gjøremål før det eventuelt legges inn som oppgaver i Planner.

Du kan lese mer om hvordan Kari Anne bruker OneNote her

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kommer i gang med OneNote for å organisere arbeidet ditt.  

Ha alt samlet på ett sted

I OneNote finner du alle notatblokkene dine i en samlet oversikt, enten i Teams eller i OneNote-appen. Her kan du organisere notatene etter tema, kategorier og ulike undersider. Du kan også enkelt søke i notatene dine.  

OneNote kan også være nyttig hvis du gjør research eller samler informasjon fra ulike kilder. Lenken blir automatisk lagt til hvis du limer inn tekst eller bilder fra en nettside. Det gjelder også hvis du henter noe fra dokumenter i SharePoint.

Mange funksjoner - diktering, lydopptak, håndskrift og mer

I OneNote finnes det mange muligheter til å være kreativ. Du kan for eksempel velge diktering istedenfor å skrive notatene manuelt, ta opp lyd direkte i notatblokka eller tegne diagrammer og figurer.

Klikk på fanen «Sett inn» i menyen øverst for å utforske alle mulighetene som finnes i OneNote. Her finner du også fanen «Tegn», som kan være nyttig hvis du ønsker å tegne en figur ved hjelp av touch-skjermen på mobilen eller nettbrettet.   

Automatisk synkronisering på tvers av enheter og programmer i Microsoft 365-skyen

Alt du gjør i OneNote blir synkronisert til alle enhetene dine. Hvis du skriver notater i OneNote fra Teams, vil disse automatisk bli oppdatert i OneNote-appen din på mobilen.

Det er også enkelt å samarbeide i en notatblokk samtidig, fordi alle endringer skjer i sanntid. Du kan invitere personer til å samarbeide i notatblokkene dine. 

Her er det likevel greit å være obs på at teksten ikke blir synlig hos andre før du har skrevet setningen ferdig.

OneNote er ikke like interaktiv som for eksempel Word i Teams, der du ser hvem av kollegaene dine som har dokumentet åpent, hvem som har skrevet hva og hvor de befinner seg i dokumentet.

Bruk skrivebordsprogrammet OneNote

OneNote er også tilgjengelig som en egen skrivebordsapp. Her finnes det to ulike versjoner:

  • OneNote for Windows 10: Denne er forhåndsinstallert på alle versjoner av Windows 10, og likner på den versjonen du finner i Teams eller i nettleseren
  • OneNote: Denne versjonen følger med Office 2019 og Microsoft 365, og har flere muligheter for individuell tilpasning

Begge versjonene er gratis å laste ned og bruke, men visse tilleggsfunksjoner krever Office-pakken eller abonnement på Microsoft 365. Uansett hvilken versjon du bruker, vil alle notater synkroniseres på tvers av versjoner, enheter og apper i Microsoft 365-skyen.

Her er det bare å prøve seg frem!

Hvordan komme i gang?

Legg til OneNote i en kanal

Legg til OneNote som en fane i en kanal for å opprette en delt notatblokk i et team. Du kan også legge til en eksisterende notatblokk. Ved å bruke OneNote på denne måten vet alle hvor de kan finne notatene, samtidig som du får en samlet oversikt i din egen OneNote-app.

1. Trykk på «+»-tegnet for å legge til en ny fane i den valgte kanalen

2. Velg OneNote

3. Velg en eksisterende notatblokk eller opprett en ny for denne kanalen. 

Følg denne fremgangsmåten for å se alle notatblokkene dine i OneNote

Klikk på navnet på den åpne notatblokken din for å se alle tilgjengelige notatblokker. Her kan du også velge «Flere notatblokker» for å legge til en ny notatblokk, for eksempel fra en kanal i Teams. Du kan også søke opp notatblokker manuelt.

Legg til OneNote-appen i hovedmenyen i Teams

Ved å legge til OneNote som en egen fane i hovedmenyen i Teams-appen kan du raskt finne frem til alle notatblokker.

1. Trykk på de tre prikkene i menyen til venstre, søk opp og velg «OneNote». Første gangen du bruker OneNote kan du bli bedt om å opprette en ny notatblokk.

2. Høyreklikk på OneNote-ikonet i menyen til venstre, og velg «Fest». Nå vil denne appen alltid være synlig som en snarvei til alle notatene dine. 

3. I menyen øverst finner du din personlige notatblokk, delte notater under «Team» og dine nylig brukte notatblokker.

Vil du lære mer om OneNote og andre verktøy i Microsoft 365?

Fyll inn kontaktinformasjon i skjemaet nedenfor for å få tilgang til opptaket av webinaret Brukeropplevelsen med sikre digitale verktøy fra 15.06.2023 – helt gratis! 

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?