Husk IT-sikkerhet i nyttårsforsettene for 2023

Januar er tiden for å sette intensjoner for det nye året. Hva er vel en bedre investering enn å sørge for at bedriften er godt forberedt mot cyberangrep?

IT-sikkerhet bør alltid være i fokus, men vi vet at mange dessverre ikke prioriterer dette før de opplever å miste verdifulle data. 

Les også: «Det skjer ikke meg» – 5 konsekvenser av et databrudd | UNIC Nettverk AS

Fortsatt høy risiko

Vi har tidligere skrevet om Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sin oppfordring om å ruste opp på grunn av det økte trusselbildet i 2022. Det er ingenting som tyder på at risikoen for å bli utsatt for et dataangrep vil bli lavere i 2023.

Et godt nyttårsforsett kan derfor være å få en oversikt over hvilke IT-systemer du er avhengige av, hva som må gjøres i en krisesituasjon og hvordan du kan gjenopprette data.

Årlig gjennomgang av beredskapsplaner og sikkerhetspolicyer

For at beredskapsplaner og sikkerhetspolicyer skal fungere etter hensikten, må de være oppdatert. I IT-verden skjer det raske endringer, som betyr at retningslinjer og planer bør gjennomgås årlig.

Hvis du ikke allerede har en rutine for dette på plass, kan starten av det nye året være en god anledning til å gjøre opp status og iverksette eventuelle tiltak for å øke sikkerheten.

NSM har mange gode tips til hvordan du kan sette i gang. Tiltakene som foreslås i Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet deles inn i fire kategorier:

  1. Identifisere og kartlegge
  2. Beskytte og opprettholde
  3. Oppdage
  4. Håndtere og gjenopprette

Kort fortalt kan det være lurt å starte året med å få en oversikt over eksisterende IT-løsninger og brukerkontoer, sikkerhetstiltak og interne rutiner.

Begynn i det små

Enkle grep du kan gjøre allerede nå er å benytte tofaktorautentisering og sterke passord, i tillegg til å etablere en god backup-løsning.

Vi hjelper deg gjerne med å få en oversikt over hva som kan gjøres i din bedrift. Kontakt oss for en uforpliktende prat.   

Lykke til og godt nytt år!

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?