Nye Microsoft Teams kommer snart – slik prøver du den

Microsoft har nylig annonsert en helt ny versjon av Teams-appen til Windows. Denne er både raskere og mer brukervennlig enn forgjengeren.

Har du opplevd at Teams har brukt lang tid på å starte eller at PC-en blir treg når du jobber i Teams? Det kan typisk skje hvis du ikke har nok minne på PC-en din. Dette har heldigvis Microsoft gjort noe med.

Den klassiske versjonen av Teams kom i 2017. Nå har Microsoft bygget opp hele appen fra bunnen av, både for å gi en bedre brukeropplevelse og legge til rette for nye funksjoner.

Det er mulig å teste den nye Windows-versjonen allerede i dag, som en del av “public preview”. Den nye Teams-appen vil ifølge Microsoft være tilgjengelig for alle i løpet av 2023.

Raskere, enklere og mer fleksibel

Den nye versjonen av Teams skal være dobbelt så rask som forgjengeren, og bruke halvparten så mye minne. Det betyr at det går mye raskere å åpne Teams-appen, bytte mellom chat- og kanalvisningen, bli med i møter osv. Dette er en stor forbedring fra den klassiske versjonen.

Microsoft har også gjort Teams mer brukervennlig og fleksibel. Appen har fått et nytt utseende, hvor kanaler, varslinger, søk og chat er forenklet. Det er også lettere å bruke flere kontoer samtidig.

Nye Teams er også bygget for å være grunnlaget for verktøyet Microsoft Copilot, som benytter kunstig intelligens for å hjelpe deg med arbeidsoppgavene dine.

Det vil komme en rekke nye funksjoner i Teams i løpet av våren. Du kan lese mer på Microsoft sine nettsider.

Vil du prøve nye Teams?

Den nye versjonen blir gradvis rullet ut til ulike brukere. Før den blir endelig lansert, kan du likevel prøve en forhåndsversjon av nye Teams. Vær oppmerksom på at denne muligheten kan være skrudd av i din organisasjon for å sikre stabilitet.

Siden denne fortsatt er under utvikling, kan det være noen begrensinger i funksjonalitet sammenliknet med den klassiske versjonen, og du kan oppleve tekniske problemer. Appen vil gradvis få ny funksjonalitet.

Du kan imidlertid alltid bytte tilbake til den klassiske visningen, så det er ingenting i veien for å sette i gang med utforskingen allerede i dag!

Slik får du nye Teams:

IT-administratoren må først skru på muligheten til å teste forhåndsversjoner («public preview»). Hvis dette er gjort for brukerkontoen din, kan du følge denne fremgangsmåten:

  1.  Trykk på de tre prikkene ved profilbildet ditt øverst i høyre hjørne > Om > Forhåndsversjon.
  2. Dersom forhåndsversjon ikke er synlig, velger du «Se etter oppdateringer«. Følg veiledningen og start Teams på nytt.
  3. Neste gang du åpner Teams vil du få spørsmål om du vil ta i bruk Nye Teams. Velg ja, og du er i gang! Teams vil da automatisk laste ned en ny Teams-klient.

Du kan når som helst veksle tilbake til den klassiske visningen ved å trykke på avhukingen øverst i venstre hjørne i Teams-vinduet. Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål.

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?