Hva er Microsoft Defender? 

Microsoft Defender er neste generasjons antivirus, og er bygget inn i blant annet Windows 10 og 11. I Microsoft 365 får du en oppgradert versjon som gir deg økt sikkerhet.

Visste du at det finnes ulike typer antivirus? Vi har tidligere skrevet om hvorfor du bør ha et avansert antivirus, såkalt «neste generasjons antivirus», fremfor en mer tradisjonell variant.  

Kort fortalt benytter neste generasjons antivirus smartere metoder for å oppdage og stanse ukjente sikkerhetstrusler. Microsoft Defender for Business er et eksempel på dette.  

Microsoft Defender beskytter enhetene dine

Microsoft 365-skyen består av flere kraftige sikkerhetstjenester, i tillegg til de velkjente produktivitetsappene i Office-pakken. Microsoft Defender beskytter datamaskinen mot løsepengevirus og andre trusler. 

Ved hjelp av dette antivirusprogrammet kan du blant annet: 

  • Overvåke sikkerheten for alle brukere og tilknyttede datamaskiner 
  • Få en oversikt over installerte programmer, hvilke versjoner disse har og eventuelle kjente sårbarheter 
  • Analysere tidligere og nåværende sikkerhetsstatus i bedriften  
  • Iverksette foreslåtte tiltak basert på en poengsum 

Hva skiller et «neste generasjons» antivirus fra et tradisjonelt antivirus?

Microsoft Defender analyserer alt som skjer på datamaskinen og bruker Microsoft sitt skysystem til å vurdere om dette er normal oppførsel for dette programmet. Hvis den oppdager unormal atferd, trigges et varsel til IT-avdelingen.  

Du får dermed utfyllende informasjon om hva som skjer på PC-en og hva som har blitt gjort for å stanse dette. Denne informasjonen gir deg et godt grunnlag for å iverksette sikkerhetstiltak eller gjøre endringer i interne retningslinjer.  

Et tradisjonelt antivirus har ikke den samme muligheten for å analysere og sammenlikne atferd, slik at kun kjente trusler oppdages. Dette gjør deg sårbar for nye sikkerhetstrusler.  

Microsoft Secure Score

Et av verktøyene i Microsoft Defender er «Secure Score», det vil si en poengsum som indikerer sikkerhetsstatusen i bedriften. Basert på denne poengsummen får du konkrete forslag til hva du kan gjøre for å øke sikkerheten.

Slike tiltak kan for eksempel være diskkryptering eller å blokkere kjørbart innhold fra e-post, som begrenser risikoen for virusangrep via e-postvedlegg. Dette gjøres ofte av IT-avdelingen eller -leverandøren.

Microsoft Secure Score kan dermed brukes for å få en oversikt over sikkerhetsstatus i bedriften, sammenlikne denne med tilsvarende bedrifter og vurdere hvilke tiltak som har størst effekt.

Det er likevel viktig å huske på at IT-løsningene må være brukervennlige, slik at brukerne av systemet ikke omgår sikkerhetstiltakene i en travel hverdag.

Helhetlig sikkerhet i Microsoft 365

Microsoft Defender-antivirus kan brukes i sammenheng med andre sikkerhetsfunksjoner i Microsoft 365-skyen, som for eksempel Microsoft Intune og Conditional Access. 

Ledelsen har ansvaret for IT-sikkerheten. Er du forberedt?

Fyll inn kontaktinformasjon i skjemaet nedenfor for å få tilgang til opptak av webinaret fra 02.06.2023 – helt gratis! 

Har du fått med deg disse sakene?

Slik bruker du Microsoft Whiteboard 

Microsoft Whiteboard er en enkel og morsom tavle å jobbe i. Her viser vi deg de viktigste funksjonene i Whiteboard, blant annet oppgavelinjen, bruk av maler, hvordan legge til bilder. Videoer og lenker – og til slutt deling.

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?