Automatiser arbeidsprosesser med Workflows i Microsoft Teams

Arbeidsflyter (Workflows) i Microsoft Teams gjør at du enkelt kan automatisere rutinemessige oppgaver. Lag flyter for egendefinerte varslinger, opprettelse av oppgaver i Planner eller planlegging av et møte.

Med Workflows i Microsoft Teams kan du lage egne flyter for å forenkle arbeidshverdagen din. Du kan for eksempel lage en arbeidsflyt for å erstatte en manuell godkjenningsprosess, lagre en chatmelding i Planner eller OneNote, eller planlegge et møte.  

Denne appen bygger på Power Automate, og er koblet til alle appene i Microsoft 365-universet. Dette gjør at du kan sette opp automatiseringer ved bruk av blant annet Teams, Outlook, SharePoint, Excel, Forms og OneNote. I tillegg kan du koble til en rekke tredjepartsapper, for eksempel Slack, X, YouTube og Salesforce. 

Hva er Power Automate?

Power Automate er en del av Microsoft Power Platform, som er Microsoft sin plattform for lavkodeverktøy. Med dette verktøyet kan du lage automatiserte flyter uten bruk av kode. Power Automate er nå en del av Workflows-appen i Teams.  

De andre delene av Power Platform tar for seg apputvikling med Power Apps, dataanalyse i Power BI og webutvikling i Power Pages. Til sammen gjør disse tjenestene det mulig for alle å utvikle løsninger som forenkler arbeidshverdagen, i motsetning til mer avanserte verktøy som krever spesialisert programmeringskompetanse.  

Dette består en skyflyt av

En skyflyt består av en utløser («trigger») og flere handlinger («actions»). Etter å ha valgt en utløser, for eksempel innsending av et skjema eller en ny kanalmelding i Teams, kan du legge til en eller flere handlinger som vil kjøre etter hverandre. Disse flytene kan være så enkle eller så kompliserte som du ønsker – her er det bare å prøve seg frem!  

Hvilke utløsere og handlinger som er tilgjengelige, avhenger av hvilken tilkobling («connection») du har valgt.  

Har du valgt Outlook, vil du for eksempel ha muligheten til å sende en e-post, hente vedlegg, opprette en kontakt eller hendelse. Teams-tilkoblingen lar deg blant annet dele en melding i en chat eller kanal, legge til medlemmer i et team eller opprette nye kanaler.  

En flyt kan startes direkte, automatisk ved for eksempel innsending av et skjema, eller på et gitt tidspunkt hver dag. 

Eksempel: Lagre en melding til OneNote

Vi skal nå vise deg hvordan du kan opprette en flyt som lagrer en melding til OneNote, ved hjelp av en mal i Workflows 

1. Åpne Workflows-appen

Workflows er tilgjengelig fra ulike steder i Teams – i en egen app, der du skriver meldinger eller i en kanal. I Workflows-appen får du en komplett oversikt over alle flytene dine, og mulighet for å opprette nye.  

Steg 1: Åpne Teams, og velg Apper nederst i menyen til venstre 

Steg 2: Søk opp Workflows i søkefeltet øverst til venstre  

Steg 3: Klikk på Åpne 

Her ser du status på alle flytene dine, og kan enkelt opprette nye flyter ved hjelp av en mal eller fra bunnen av.  

Og et lite tips – høyreklikk på Workflows-ikonet som har dukket opp i menyen til venstre, og velg Fest. Da vil Workflows alltid være tilgjengelig i menyen når du åpner Teams, så du slipper å lete.

2. Bruk en ferdig mal

Det er enkelt å komme i gang med maler i Workflows-appen i Teams. Her finner du ferdige oppsett for en rekke ulike oppgaver, for eksempel for å videresende e-postmeldinger til en kanal i Teams, opprette en Planner-oppgave eller starte en godkjenning.  

Steg 1: Velg malen «Lagre en melding i OneNote», som du ser nederst på bildet over. Du vil da få opp dette vinduet, som viser at flyten kobler seg til Microsoft Teams, OneNote og Office 365-brukere. Klikk på Neste 

Steg 2: Du kan nå velge hvilken notatblokk og inndeling i OneNote flyten skal kobles til. Hvis du allerede bruker OneNote, vil du se navnet på notatblokkene dine her.  

Les våre tips til å komme i gang med OneNote her 

Steg 3: Klikk på «Opprett flyt». Arbeidsflyten er nå lagt til, og du vil se denne bekreftelsen

3. Lagre en melding

Du kan nå lagre en chat- eller kanalmelding direkte til OneNote fra Teams. Hold over meldingen til menyen dukker opp, og klikk på de tre prikkene. Velg «Lagre en melding i OneNote».

Du vil nå få mulighet til å legge til et notat sammen med meldingen i OneNote. Klikk på «Submit» når du er ferdig.  

4. Du kan nå se meldingen i OneNote

Gå til OneNote for å se meldingen som ble lagret. Hvis du ønsker å gjøre endringer i hvor meldingen ble lagret, kan du redigere flyten din i Workflows-appen i Teams.

Trenger du hjelp til å komme i gang?

Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg i gang med å utnytte mulighetene i Power Platform!  

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?