Skap engasjement med Microsoft Forms i Teams

Microsoft Forms gir deg muligheten til å opprette spørreskjemaer og stille spørsmål direkte i en Teams-kanal. Slik kan du skape engasjement, innhente informasjon eller avtale arrangementer på en interaktiv måte – uten å forlate Teams!

Microsoft 365-skyen består av en rekke produktivitetsapper – Microsoft Forms er én av disse. Her kan du opprette spørreskjemaer i samarbeid med andre, få oversikt over innsendte svar og velge hvem du vil dele skjemaet med – enten kollegaer eller åpent for alle.

Denne appen fungerer sømløst med de andre appene i Microsoft 365-skyen, for eksempel Teams, slik at det er enkelt å behandle informasjonen som samles inn.

Hvordan bruke Microsoft Forms i Teams?

Forms kan brukes på flere måter i Teams, både i en chat, et møte eller en kanal.

Du kan for eksempel legge til spørsmål og utforme skjemaet i samarbeid med kollegaene dine i ett team, og dele det med andre i et annet team. Forms kan også brukes som utgangspunkt for å sette i gang en automatisk flyt i Power Automate. Her er det mange muligheter til å være kreativ!

I denne videoen viser vi deg hvordan du kan bruke Forms i en kanal i Teams, for eksempel i en melding eller som en egen fane. Fremgangsmåten er også beskrevet under.

Still et spørsmål i en kanal

Hvis du ønsker en rask avklaring, kan det være fint å stille et spørsmål med alternativer direkte i en kanalmelding. Her kan alle se resultatet av avstemningen i sanntid, og teammedlemmene kan svare uten å forlate Teams-vinduet.

Slik gjør du det

  1. Gå til teamet og kanalen du ønsker å stille et spørsmål i
  2. Trykk på den blå knappen, “Ny samtale”, og velg Forms
  3. Skriv inn spørsmålet og mulige alternativer
  4. Velg forhåndsvisning, og deretter “Send” hvis du er fornøyd med skjemaet

Du kan også gjøre det samme ved å bruke roboten til Forms når du skriver en melding i Teams. Start med å skrive “@forms”, deretter spørsmålet ditt, og list opp svaralternativene med komma mellom hvert alternativ. Se hvordan dette fungerer i videoen over.

Legg til et skjema i en fane

Microsoft Forms kan også legges til som en egen fane i en Teams-kanal. Dette fungerer ypperlig hvis du ønsker å samarbeide om å opprette et delt skjema, eller for å samle inn svar på et skjema som skal være enkelt tilgjengelig.

Slik legger du til Forms i en kanal

  1. Trykk på pluss-tegnet til høyre ved siden av fanene, og velg Forms
  2. Velg om du ønsker å opprette et delt skjema eller legge til et eksisterende skjema
  3. Legg til et nytt navn, eller velg et eksisterende skjema i oversikten – her kan du også velge om du vil samle inn svar eller se resultater

Du vil nå se skjemaet i Teams, på samme måte som Microsoft Forms i nettleseren. Her kan du redigere delingsinnstillinger, kopiere lenken til skjemaet, vise resultater og gjøre endringer.

Personvern og sikkerhet ivaretas

Microsoft har fokus på sikkerhet og personvern i alle ledd. Behandlingen av data i Microsoft Forms er ifølge Microsoft i tråd med GDPR, som gjør at du trygt kan lagre personopplysninger i denne tjenesten.

Vi anbefaler likevel å ha en lokal backup av alle data i Microsoft 365, i tilfelle uforutsette hendelser begrenser tilgangen til dataene. Les mer om hvorfor du bør ha backup av data i Microsoft 365 her

Vil du komme i gang med Microsoft 365?

Med Microsoft 365 får du fildeling og samarbeid på en sikker og brukervennlig måte – og det trenger ikke være kostbart! 

Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang. Les mer om våre løsninger her

Øk produktiviteten med apper i Teams

Fyll inn kontaktinformasjon i skjemaet nedenfor for å få tilgang til opptaket av dette webinaret – helt gratis! 

Har du fått med deg disse sakene?

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Hvorfor velge nettverk av oss?

Vi hjelper deg med å bytte ut hele nettverket hvis du er i ferd med å skifte linjeleverandør, bytte gammel brannmur eller andre fysiske enheter. Det er en stor fordel å se hele nettverksløsningen under ett.

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?