Organiser faner med arbeidsområder i Microsoft Edge

Arbeidsområder i nettleseren Microsoft Edge lar deg gruppere og dele faner i ulike vinduer, slik at du enklere kan holde styr på ulike nettsider. Dette er perfekt både for å holde orden på egne prosjekter, og for å samarbeide med andre.

Microsoft Edge-arbeidsområder, også kalt Workspaces på engelsk, kan brukes for å dele nettsider og filer i et prosjekt. Istedenfor å sende lenker frem og tilbake på e-post eller chat, kan disse samles i et felles arbeidsområde i nettleseren.

Arbeidsområdene kan også brukes selv om du jobber alene. Du kan for eksempel lage egne arbeidsområder for ulike arbeidsprosesser eller temaer du jobber med, slik at det er enkelt å komme i gang når du starter dagen din.

Prosjektsamarbeid

Vær synlig for alle. Du kan dele favoritter, faner og loggen i sanntid.

Med arbeidsområder kan alle se de samme nettsidene og filene samtidig, og endringer i oppsettet. Hvis du for eksempel legger til en ny nettside i arbeidsområdet, vil alle se denne med en gang – du trenger ikke lenger å sende denne manuelt til alle som er med i prosjektet.

Alle kan dessuten se hvem som har de ulike fanene åpne i øyeblikket, for å gjøre samarbeidet enklere.

Personlige data som påloggingsinformasjon, samhandling på den enkelte nettsiden og innholdet i en innboks vil likevel kun være tilgjengelig for den enkelte.

Lett tilgjengelig

Arbeidsområdet med tilhørende nettleserfaner er lett tilgjengelig fra menyen øverst til venstre i Microsoft Edge. Hvis du har flere arbeidsområder, kan du enkelt bytte mellom disse eller åpne flere samtidig. Disse vil da være adskilt i egne vinduer, med en egen farge og et eget navn.

Når du lukker arbeidsområdet, vil oppsettet og alle fanene være likt neste gang det åpnes. Unntaket er hvis noen andre i prosjektet gjør endringer – da vil disse bli synkronisert for deg også.

Dette ryddige oppsettet og tilgjengeligheten gjør at arbeidsområder er et supert verktøy også for å samle nettleserfaner som bare du bruker.

Hva skiller arbeidsområder fra fanegrupper i Microsoft Edge?

Vi har tidligere skrevet om 5 tips for effektiv bruk av faner i Microsoft Edge hvor vi tipset om bruk av fanegrupper. Disse samler nettleserfaner i ulike grupper.

Arbeidsområder skiller seg fra fanegrupper ved at disse er adskilt i egne vinduer for hvert prosjekt, og kan deles med andre. Fanegrupper kan brukes innad i et arbeidsområde, men ikke omvendt.

Hvis du kun vil teste ut én ny funksjon i Microsoft Edge i dag, anbefaler vi å starte med arbeidsområder. Dette er et kraftig verktøy som kan brukes både i prosjekt og alene.

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?