Microsoft 365, Office 365 og Windows 365 – hva er forskjellen?

Det er lett å bli forvirret av de ulike tjenestene til Microsoft. De fleste kjenner til Office-pakken, men hva er egentlig forskjellen på dette og Microsoft 365? Og hva med Windows 365?

Office 365 har vært en del av Microsoft sine tjenester i over 10 år, mens Microsoft 365 ble introdusert i 2017. Forskjellen mellom de to handler om hva som er inkludert i abonnementet.

I 2020 endret Office 365 for små og mellomstore bedrifter navn til Microsoft 365, slik at hele produktivitetspakken nå er samlet under ett felles navn.

Hva er Office 365?

I Office 365 får du tilgang til skybaserte versjoner av blant annet Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Bruken av «365» i navnet indikerer at dette er en abonnementstjeneste.

Til sammenlikning er det fortsatt mulig å kjøpe Office-pakken som et frittstående produkt som kan installeres på én PC. Her får du likevel ikke muligheten til å oppgradere programmene ved neste hovedutgivelse, slik at du må kjøpe den oppgraderte versjonen til fullpris. I et slikt produkt får du heller ikke utnyttet alle mulighetene i 365-skyen.

Hva er Microsoft 365?

Microsoft 365 inneholder alt du kan få i Office 365, i tillegg til lokal installasjon av Office-pakken, oppgradert Windows-lisens og sikkerhetsprogramvare. Det betyr at du får alt i én pakke!

Med disse appene kan du samarbeide i sanntid med kollegaer og andre samarbeidspartnere, for eksempel i Teams.

Fokuset på sikkerhet er innbakt i Microsoft 365, og gjør at du enkelt kan benytte avanserte verktøy for å forebygge risikoen for dataangrep. Du kan for eksempel skru på tofaktorautentisering, få en oversikt over alle bedriftens enheter og bestemme hvilke krav som skal stilles til PC-en for å få tilgang til firmaressurser.

Nivået på enkelte sikkerhetsfunksjoner avhenger av hvilken pakke du velger. Les mer om våre pakker basert på Microsoft 365 her

Microsoft 365 er som nevnt en abonnementstjeneste hvor du alltid får de nyeste funksjonene, løsningene og sikkerhetsoppdateringene. Du kan velge hvilken pakke som passer for deg, avhengig av antall ansatte og behovet i bedriften din.

Hva er Windows 365?

For å gjøre forvirringen komplett, har Microsoft også introdusert Windows 365. Dette er en abonnementstjeneste som gjør det mulig å benytte en PC i skyen. Du behøver altså ikke å installere operativsystemet på PC-en din, men kan koble deg til en virtuell PC fra hvilken som helst enhet.

Dette er en fleksibel måte å utnytte ressursene i skyen på, uten at du behøver å investere i kostbare datamaskiner lokalt. Windows 365 handler dermed om PC-en du jobber fra, mens Microsoft 365 består av alle verktøyene du benytter når du jobber.

Fullt fokus på Microsoft 365

For å tydeliggjøre overgangen til navnet Microsoft 365, har Microsoft annonsert at den nåværende Office-appen vil endre navn til Microsoft 365 (microsoft365.com) i løpet av november 2022.

Denne appen for PC og mobil er snarveien til alle produktivitetsappene i Microsoft 365-skyen, som for eksempel Teams, OneDrive, OneNote, Word og Excel.

Du kan lese mer om denne endringen på Microsoft sine nettsider

Vi hjelper deg med overgangen

Er du klar for å ta steget ut i Microsoft 365-skyen? Vi tilbyr kostnadsfri flytting av data ut 2022, så du slipper å bekymre deg for kostnadene ved å flytte alle eksisterende e-post og dokumenter til skyen.

Kontakt oss i dag, eller les mer her:

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?