Lokal IT-leverandør – hvorfor er det nødvendig?

Det kan være fristende å tenke at IT-løsninger er et engangskjøp som ikke krever vedlikehold – men er det virkelig så enkelt? En lokal IT-leverandør hjelper deg med å få en helhetlig løsning som fungerer over tid.

IT-løsninger er som en bil eller et hus – de krever jevnlig vedlikehold for å opprettholde en viss standard. Hvis du slutter å ta bilen på service eller lar være å fikse det røret som drypper under vasken, vil det etter hvert få store konsekvenser.  

På samme måte er det mye som kan gå galt hvis systemene, PC-en og annet datautstyr ikke brukes jevnlig og holdes oppdatert. I verste fall kan det føre til at sikkerhetshull ikke blir tettet, slik at ondsinnede hackere i praksis inviteres inn til bedriftens data.  

Men hvorfor trenger du en lokal IT-leverandør når skyløsningene vedlikeholdes av de store aktørene som Microsoft og Google?

Informasjon og personlig oppfølging

Forrige uke publiserte Microsoft en oppdatering som inneholdt feil. Det fikk konsekvenser for brukere av blant annet Teams, Outlook og Office-pakken over hele verden.  

I slike tilfeller kan det være fint å ha en lokal IT-leverandør å henvende seg til for å få informasjon og personlig oppfølging. Du slipper dermed å bruke unødvendig tid på feilsøking og retting. 

Du kan også få hjelp til å finne en midlertidig løsning mens du venter – akkurat som et forsikringsselskap gjør hvis det skjer noe med huset eller bilen. 

Lokale tilpasninger

Det er en selvfølge å forsikre huset og bilen, men hvorfor gjør vi ikke ekstra tiltak for å beskytte IT-løsningene som er så viktige for arbeidet vårt?

Slike tiltak kan for eksempel være å etablere en god backup-løsning eller sørge for kontinuerlig vedlikehold og administrasjon av IT-løsningene. Det gjelder også sikring av datamaskinene. 

En lokal IT-leverandør kan bidra til å skape en helhetlig løsning som er tilpasset din bedrift, og som ivaretar sikkerheten i hele plattformen.

Få hjelp når du trenger det

Hva er vel verre enn å ikke vite hvem du kan henvende deg til, hvor problemet ligger og hva du kan gjøre her og nå?

En lokal IT-leverandør kan være en trygghet både i den daglige driften og i en krisesituasjon. Det gjelder også ved valg av innstillinger og oppsett av IT-løsningene.

Derfor kan det være kjekt å ha lokale IT-folk i nærheten, selv når du hovedsakelig benytter skytjenester som Microsoft 365, Visma.net eller Tripletex.   

Vi hjelper deg gjerne med både den daglige IT-driften, forebygging av dataangrep og gjenoppretting av data hvis uhellet er ute. 

Har du fått med deg disse sakene?

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Hvorfor velge nettverk av oss?

Vi hjelper deg med å bytte ut hele nettverket hvis du er i ferd med å skifte linjeleverandør, bytte gammel brannmur eller andre fysiske enheter. Det er en stor fordel å se hele nettverksløsningen under ett.

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?