Hvorfor lagre og dele filer i Teams? 

Nye verktøy i jobben er alltid en utfordring, men også en stor mulighet for å effektivisere arbeidet. Vi tar for oss arbeidsverktøyet Microsoft Teams, og håper du også blir begeistret.
  • Synes du det er vanskelig å finne filene du leter etter? Er de lagret på PC-en, serveren eller i Teams? 
  • Synes du det er vanskelig å samarbeide med andre i det samme regnearket?  
  • Husker din kollega å lagre og lukke etter bruk, og når ble siste versjon oppdatert?  
  • Kan du videresende eller dele filen?  
  • Kan du samarbeide i sanntid og raskt utveksle kommentarer og endringer?   

Starter du med et gjennomtenkt oppsett i Teams, vil du spare mye tid på å slippe å lete gjennom ulike e-poster og filer på forskjellige PC-er for å finne de rette dokumentene. 

Du vil raskt oppdage at samarbeid og redigering i programmer som Excel og Word i Teams er både enkelt og effektivt – det gir en raskere arbeidsflyt med oversikt over endringer som blir gjort i sanntid.  

Et sentralt sted å lagre

Teams gir deg et sentralt sted å lagre, og du får dermed tilgang til alle relevante filer på ett sted.  

Er du medlem av et team, så har du automatisk tilgang til SharePoint-mappen i Teams, der felles filer er lagret. Nå kan du samarbeide med resten av gruppa og vite at siste versjon alltid er tilgjengelig.   

Jobb i sanntid 

Alle i teamet har tilgang på de samme aktuelle arbeidsdokumentene. Dokumentet vil oppdateres underveis, og deltagerne kan redigere og utveksle kommentarer i sanntid, og du vil se hvem som har gjort endringer. Dokumentet kan også skrivebeskyttes.

Versjonslogg 

Du kan gå tilbake og se tidligere versjoner av dokumentet. Hvis f.eks. et avsnitt i Word eller en kolonne i Excel er slettet ved en feil, blir det raskt oppdaget. Du vil få en historikk over endringene. 

Privat utkast 

Du kan også lage et utkast i en privat fil på PC-en din, for så å dra filen over til kanalen i teamet ditt, for videresamarbeid og tilbakemeldinger fra kollegaer.

Lenker 

I Teams sendes lenker til en fil istedenfor en kopi av dokumentet. Har du sendt en lenke av en fil til en medarbeider eller samarbeidspartner, så kan lenken stoppes ved avsluttet samarbeid. Originalen ligger da der den ble lagret, og ingen kopi er på avveie.

Start i det små 

Vårt tips er å starte i det små, kanskje opprette et team med to kanaler. Teams har så mange muligheter at det kan fort bli overveldende. Når det gjelder oppsettet av team og kanaler, kan det være lurt å tenke over hvem som skal være med hvor.  

En huskeregel kan være at filene som du vil lagre i teamet definerer hvem som bør være med. Hvis dere for eksempel allerede bruker en skift- eller ferieplan i Excel, kan du starte med å opprette et team for de som bruker dette dokumentet.   

Vi anbefaler at du setter av 30 minutter til planlegging for å komme i gang. Vi har flere videoer på YouTube om bruk av Teams, og anbefaler opptaket av webinaret vårt «Ta i bruk fildeling og samarbeid» med Stine Nikolaisen. Du vil også finne mye nyttig informasjon på bloggen vår.

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?