Hva er Microsoft Purview og hvorfor bør du bruke det?

Microsoft Purview er en sikkerhetstjeneste i Microsoft 365-skyen som hjelper deg med å beskytte dataene dine. Ved å identifisere og klassifisere sensitive data basert på ulike regelsett, kan du få varslinger om uønsket atferd og forslag til hvordan du kan øke datasikkerheten.

Har du tenkt på hvor mye data du lagrer hver dag – og hvor avhengig du er av disse? Er du klar over hvilke innsikter som finnes i de store datamengdene, eller hvordan sensitive personopplysninger behandles?

Microsoft Purview har til hensikt å hjelpe deg med nettopp disse spørsmålene. Denne tjenesten gir deg oversikt og administrasjon over alle data i bedriften, på tvers av enheter, apper og tjenester.  

Hvorfor benytte Microsoft Purview?

I Microsoft Purview får du en samlet oversikt og analyse av alle data i bedriften, slik at det blir enklere å ta velbegrunnede valg for å øke sikkerheten.

Denne tjenesten lar deg oppdage sikkerhetsrisiko knyttet til sensitive data, hvor data er lagret og hvordan de er sikret. Kanskje du oppdager at dataene dine ikke er så godt beskyttet som du trodde?

I tillegg vil du spare mye tid ved at Microsoft Purview kan sende automatiske varslinger til IT-avdelingen eller -leverandøren ved mistenkelig atferd, for eksempel hvis en bruker laster ned store mengder sensitive data på kort tid.

Du slipper å overvåke systemene manuelt, og kan dra nytte av de store datamengdene for å oppdage unormal aktivitet før skaden har skjedd.

Et kraftig verktøy som krever oppsett

Microsoft Purview er en smart løsning, men den må settes opp riktig for å fungere etter hensikten.

Før tjenesten kan oppdage dokumenter som inneholder sensitive personopplysninger, må den skanne eksisterende datakilder og analysere bruksmønstre. Deretter kan du opprette ulike regelsett og varslinger som bestemmer hva som skal gjøres med ulike typer data.

Du kan for eksempel lage regler som oppdager personnummer eller kredittkortinformasjon i e-post og filer, og krypterer disse filene automatisk ved hjelp av følsomhetsetiketter.

Hvilke regler og automatiseringer som er tilgjengelige er avhengige av lisenstype.

Dette verktøyet gir deg mange muligheter til å regulere behandlingen av data, og er svært fleksibelt. Microsoft Purview passer ekstra godt for deg som har spesielle myndighetskrav å forholde deg til i din bransje.

Øk datasikkerheten med “Compliance Score”

I Microsoft Purview får du en poengsum som viser den nåværende sikkerhetsstatusen i bedriften. En høy poengsum tyder på at du har gjort mange tiltak for å beskytte dataene dine, mens en lav poengsum viser at du har et stort forbedringspotensiale.

Basert på denne poengsummen får du forslag til konkrete tiltak som kan gjøres, og hvor stor innvirkning dette vil ha på poengsummen.

Denne oversikten og de tilhørende forslagene er tilpasset større bedrifter, men det kan også være nyttig for mindre bedrifter.

Du kan for eksempel bruke poengsummen som en konkret målsetning i forbindelse med statusmøter, eller få veiledning til hvilke tiltak du bør prioritere. Og husk – for hvert tiltak du gjør, forbedrer du sikkerheten i bedriften.

Flere muligheter for behandling av sensitive data

I tillegg til å gi deg et overblikk over lagrede data og deres sikkerhetsstatus, kan Microsoft Purview brukes til å sende meldinger med sensitivt innhold på en trygg måte ved hjelp av kryptering.

Du får også muligheten til å definere hvor lenge data skal være tilgjengelig i systemet, selv etter at det har blitt slettet av en bruker.

Ved hjelp av innholdssøk og eDiscovery kan du dessuten få et øyeblikksbilde av en brukers e-postkonto og dokumenter.

Innholdssøk lar deg søke i datamengden basert på gitte kriterier, og du kan deretter hente ut og bearbeide disse dataene. eDiscovery inneholder mer avanserte funksjoner beregnet på innhenting av informasjon i forbindelse med en rettssak eller intern granskning.

Hvordan komme i gang?

Hovedfunksjonene i Microsoft Purview er inkludert i lisensen Microsoft 365 Business Premium. Denne lisensen er inkludert i våre Komplett-pakker, både UNIC Sky Komplett og UNIC Hybrid.

Med denne lisenstypen får du tilgang til kraftige verktøy som gir små og mellomstore bedrifter muligheten til å benytte sikkerhetsfunksjoner som vanligvis er forbeholdt store organisasjoner.

Mer avanserte funksjoner i Microsoft Purview er kun tilgjengelig for større organisasjoner som benytter lisensen Microsoft 365 E5 eller har kjøpt en tilleggslisens.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du er usikker på hva som er inkludert.

Høres dette ut som noe for deg? Vi hjelper deg gjerne med å sette opp og administrere løsningen, slik at du kan få en oversikt over hvordan det står til med datasikkerheten i din bedrift. 

Vil du lære mer om sikkerhetsfunksjonene i Microsoft 365?

Skriv inn e-postadressen din i feltet under for å få tilgang til opptak av webinaret vårt «Sikker bruk av Microsoft 365» – helt gratis! 

Har du fått med deg disse sakene?

Prøv deg frem med spørringer i Copilot

Distrahert av Copilot, din daglige KI-hjelper? Det er fort gjort å rote seg bort ved bruk av KI-assistenter. Her får du noen tips som gjør det enklere å komme i gang.

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?