Få en avslappende påske med disse seks tipsene

Enten du skal ha fri eller jobbe i påsken, er det noen ting du bør tenke på for å legge til rette for en så avslappende påskeuke som mulig. Her får du noen gode tips for å koble helt av i påsken, eller for å få en behagelig arbeidsuke på hytta.

Skal du ha fri i påsken?

Husk at det er viktig å finne balansen mellom jobb og fritid – dette gjelder spesielt i ferien. Må du virkelig lese den e-posten eller Teams-meldingen akkurat i ferien, eller kan det vente? Kanskje du heller vil bruke tiden din på familie, venner eller en tur i skiløypa?  

Ved å være til stede her og nå, uten å tenke på hva som venter på deg på jobb, kan du lade batteriene dine og bli klar for en ny arbeidsuke etter ferien. Du kan altså bli mer effektiv på jobb ved å følge disse tre tipsene i påsken:   

1. Skru av varslinger på mobilen

Skru av varslinger fra Teams og Outlook på mobilen, så slipper du å ta stilling til hver enkelt Teams- og e-postmelding som kommer.

Ved hjelp av funksjonen «stilletid» i Teams kan du velge hvilke tidspunkter varslinger skal dempes. Dette gjelder også i Outlook, hvor det er mulig å skru av varslinger for hver e-postkonto.

Når du er tilbake på jobb, kan du enkelt skru på varslinger igjen som vanlig. 

2. Noter underveis

Skriv ned jobbrelaterte tanker, idéer og gjøremål med en gang – før du rekker å gruble.

Du kan for eksempel notere gjøremål i Microsoft Planner, eller tanker og idéer i Microsoft OneNote. Disse kan enkelt integreres i Teams, så du har alt samlet på ett sted.

Ved å notere tankene med en gang blir det enklere å fokusere på det du faktisk holder på med, og du slipper å bekymre deg for å glemme den gode idéen din innen du er tilbake på kontoret. 

3. Gi beskjed om at du er utilgjengelig

Hold kollegaene og samarbeidspartnere dine oppdatert ved å legge inn fravær og automatisk svar i kalenderen. Dette kan du gjøre både i Outlook og i Teams.

På denne måten kan du slappe helt av i ferien, vel vitende om at ingen forventer at du skal svare på meldingene som kommer.   

Skal du jobbe i påsken?

Hvis du skal jobbe i påsken, anbefaler vi at du følger disse tre tipsene for å gjøre arbeidsuken litt mer behagelig. Det er kanskje litt stille på kontoret denne uken, så hvorfor ikke benytte anledningen til å jobbe fra hytta?  

1. Skap en god atmosfære

Ta med jobb-PC-en på hytta eller et annet sted hvor du kan jobbe i fred, men samtidig få et avbrekk fra hverdagen hjemme.

Hvis du ikke har mulighet til å reise, kan du kanskje flytte arbeidspulten til et annet rom i hjemmet for å skape en ny og inspirerende atmosfære. 

Sørg for å legge til rette for en god arbeidsstilling med ordentlig stol, ekstra skjerm, mus og tastatur til PC-en.

Kanskje du også har noen påskekyllinger liggende som kan pynte opp arbeidspulten denne uken?  

2. Sjekk internettilgangen din

Husk å sjekke internettilgangen din hvis du skal jobbe fra hytta. Hvis du skal benytte mobildata/4G, anbefaler vi at du har minimum 20 GB data for hele uken.

Hvor mye data du trenger avhenger likevel av hva slags type arbeid du skal gjøre. Derfor kan det være nyttig å dobbeltsjekke dette på forhånd.  

3. Utsett levering av e-post

Benytt deg av funksjonen «utsatt levering» i Outlook hvis du jobber på helligdagene eller sent på kvelden. Ved å utsette leveringen til første arbeidsdag etter påsken, slipper du å forstyrre kollegaene dine med jobbrelatert e-post i påskeferien.

Du kan dermed jobbe som vanlig, selv midt på natten, uten å bekymre deg for om det er greit å sende e-post på dette tidspunktet. Kanskje du også får raskere svar, siden e-posten din havner på toppen av innboksen 

God påske!

Vi håper du får en avslappende påske, uansett om du har fri eller skal jobbe. 

Har du fått med deg disse sakene?

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Hvorfor velge nettverk av oss?

Vi hjelper deg med å bytte ut hele nettverket hvis du er i ferd med å skifte linjeleverandør, bytte gammel brannmur eller andre fysiske enheter. Det er en stor fordel å se hele nettverksløsningen under ett.

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?