Brennende interesse for nettverk og sosialt samhold – bli kjent med Øyvind 

Møt Øyvind Gravklev, vår nye kollega! Han styrker teamet vårt med sin lidenskap for nettverk og sitt gode humør. Her kan du bli litt bedre kjent med ham.

Øyvind har jobbet i UNIC i snart to måneder allerede, og han har funnet sin plass i “nettverksavdelingen” sammen med Stein Helge. Med stort engasjement bidrar han med gode innspill og er med på å dytte oss videre i riktig retning. Men hvordan havnet han her?  

Hei, Øyvind! Kan du fortelle litt om hvem du er og hvordan du havnet i UNIC?

Jeg er en veldig sosial kar, familiefar med to barn og ivrig jeger. I tillegg har jeg alltid hatt en hobby og barndomsinteresse for å spille over nettverk. Da jeg var yngre tok jeg utdanning i bygg- og anleggsbransjen, men jobbet for det meste i utelivsbransjen som bartender og dørvakt.

Som voksen fortsatte jeg å spille World of Warcraft, hvor jeg møtte Alex Backer. Jeg har mye å takke han for – han tipset meg om å ta noen studier innen IT hvis jeg ville jobbe med hobbyen min, og han ble også sjefen min etter at jeg studerte på Høgskolen i Sør-Trøndelag. 

Jeg jobbet med Alex i lang tid, med nettverk og utvikling av systemer basert på trådløs teknologi, og steg i gradene. Han lærte meg det meste jeg kan i dag, om både nettverk, servere og kundekontakt. Jeg jobbet også med å drifte Løvenskiold sine løsninger i 15 år.   

Etter en stund ble det veldig mye å gjøre på kontoret i Kongsberg, og da hadde jeg ikke så veldig mange alternativer som familiefar i Skien. Jeg utforsket mulighetene mine i området, og da kom jeg i kontakt med Yngve og UNIC. Han var egentlig ikke interessert i å ansatte noen på det tidspunktet, men jeg fikk likevel komme og ta en kaffe. Og jeg er jo så glad i å prate, så det kom noe godt ut av den prosessen – det var veien min hit til UNIC!   

Hva gleder du deg mest til å jobbe med fremover?

Jeg gleder meg mest til å jobbe i et team med gode kollegaer. Det har jeg savnet etter 15 år på hjemmekontor! Hver dag gleder jeg meg til å komme på jobb til mitt eget kontor og spise lunsj med kollegaer.   

Ellers gleder jeg meg til å utvikle meg videre. Det er spennende å lære fra blant annet Glenn og Verner, og sette det i sammenheng med erfaringen jeg har selv. I tillegg er Stein Helge utrolig dyktig på nettverk, og han har gjort ting annerledes enn meg, som er veldig spennende.  

Hva er det som gjør nettverk så spennende?

Å, det er jo så mye! Men det mest spennende er vel at ting kan snakke sammen på nettverket. At du har en fysisk kobling betyr ikke nødvendigvis at tingene kan kommunisere. Derfor synes jeg det er utrolig fascinerende at du kan få disse til å kommunisere ved å konfigurere og sette det sammen i system.   

Det gir en stor mestringsfølelse når den andre tingen plutselig begynner å kommunisere på den andre siden. Det merker jeg at andre blir fascinert av også. Dette gjelder både komplekse og enkle løsninger.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være ute på tur med barna mine, enten det er på fisketur eller i skogen. Jeg har også en brennende interesse for jakt, og jeg gleder meg til barna blir store nok til å bli med på det. I tillegg har jeg en strihåret dachs som heter Zorro, som jeg er veldig glad i.  

Hvordan trives du i UNIC så langt?

Jeg trives veldig godt! Alle er veldig hyggelige og imøtekommende, og har en underliggende humor som passer meg veldig godt. Jeg liker at det er god og åpen kommunikasjon hele veien, både yrkesmessig og fritidsmessig. Selv er jeg veldig åpen for at alle kan ha sine egne synspunkter og meninger, og respekterer folk for den de er – det er kanskje det som gjør meg så sosial?   

I tillegg er jeg imponert over at alle lever så rolige liv her, uten alt stresset som jeg er vant med fra tidligere. Det handler nok mye om strukturen innad i firmaet. Ellers liker jeg at alle hele tiden er interessert i å utvikle seg, både når det gjelder marked, systemer og digitale løsninger.   

Takk, Øyvind! Du har allerede blitt en viktig del av UNIC med ditt engasjement for kommunikasjon – både mellom enhetene i nettverket og i lunsjen!

Har du fått med deg disse sakene?

Nye Planner er enda enklere å ta i bruk

Microsoft Planner i Teams har fått nytt design, ny funksjonalitet og ny logo. Nå kan du enklere få oversikt over både personlige og delte oppgaver på ett sted – uten å forlate Teams!

Hvorfor velge nettverk av oss?

Vi hjelper deg med å bytte ut hele nettverket hvis du er i ferd med å skifte linjeleverandør, bytte gammel brannmur eller andre fysiske enheter. Det er en stor fordel å se hele nettverksløsningen under ett.

Utskrift i Windows 11

Er du lei av å kjempe med printeren når du skal skrive ut et dokument, for eksempel fra en bestemt printer eller i svart-hvitt? Lurer du på hvordan du kan lagre en nettside som PDF? Vi hjelper deg!

Vi sikrer din digitale hverdag

Alt bedriften din trenger samlet på ett sted, så du kan fokusere på å få jobben din gjort. Vi leverer komplette IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

Bestill en tilleggstjeneste

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Privat sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Sky

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Bestill UNIC Hybrid

Fyll inn skjemaet nedenfor, så vil vi ta kontakt med deg for et uforpliktende tilbud.

Hva kan vi gjøre for deg?

Meld en sak til vår brukerstøtte

Trenger du hjelp?