Oppsett av Epost for Android

Oppsett av epost kan variere utifra hvilket mobiltelefon du har og hvordan leverandøren av denne har valgt å tilpasse Android operativsystemet. I tillegg til hvilken Android versjon som ligger til grunn. Men det skal i hovedsak være plasseringen av innstillingene som skiller de fleste.

Om noe skulle gå galt i oppsettet som følge av feil brukernavn eller passord så kontakt vår HelpDesk.

Her er oppsettet på en OnePlus 6 med Android Pie (9.0)

Steg 1.

Åpne Innstillinger

Steg 3.

Trykk på «Legg til Konto»

Steg 4.

Velg «Exchange»

Steg 5.

Her blir du bedt om å fylle inn din e-postadresse (påloggingsadresse).

Her skal du fylle inn ditt brukernavn@unicasp.no

Brukernavnet er normalt de tre første bokstavene i fornavnet etterfulgt av de 3 første bokstavene i etternavnet men kan variere utifra kundens ønsker. I eksempelet under bruker vi Ola Nordmann, som har brukernavn olanor og som dermed må fylle inn olanor@unicasp.no.

Steg 6.

Fyll inn passord til din brukerkonto og trykk «neste»

Steg 7.

Denne boksen kommer deretter opp med informasjonen nedenfor ferdig utfylt. Her er det bare å trykke «Neste»

Steg 8.

Du vil nå få opp en dialogboks som informerer deg om at mail.unicasp.no kan kontrollere noen av sikkerhetsfunksjonene på enheten. Dette gjør oss i stand til blant annet å fjernslette mobilen ved tyveri, samt kreve at enheten er sikret med ett passord. Funksjonen er mulig å skru av, men dette må i så fall klareres med en leder i ditt selskap.

Steg 9.

Når du har godtatt fjernadministrasjonen så vil du bli tatt til følgende bildet.

For å komme videre så trykker du på «Aktiver administratorappen på denne enheten»

Her beskrives hva du gir epost applikasjonen rettigheter til å kontrollere. Vi har som standard påkrevd at mobiltelefonen skal sikres med ett passord, og utover dette benytter vi ingen av tilgangene som er beskrevet nedenfor. Vi har også en mulighet til å fjernslette enheten, men dette gjøres bare ved en henvendelse ifra en avdelingsleder

Steg 10

Nå er kontoen ferdig satt opp og du kan fylle inn «Kontonavn». Her anbefales det at du fyller inn ditt navn, da dette vil dukke opp for dem som mottar epost ifra deg.

Trykk så «Neste» og du vil bli tatt tilbake til kontovisningen hvor kontoen nå er lagt til.